Lexo Ismail Kadare !

Ismail Kadare, Veprat, Shtypi i huaj për Kadare, Intervista & Letërsi
“ Shqipja është një nga gjuhët më të zhvilluara flektive në botë. Falë kësaj cilësie e, padyshim , gjithë mekanizmave të tjerë të saj, ajo përballoi lehtë, shumë më lehtë se ushtritë e princave shqiptarë , sulmin osman,, “Askush nuk mund të jetë aq naiv sa të mos e kuptojë se një identitet i ndarë është një komb i ndarë,, – Ismail Kadare për gjuhën dhe identitetin e shqiptarëve.

Krimet barbare në Kosovë

Fraza e famshme e presidentit amerikan Clinton, të fitojmë luftën, por të mos humbim paqen, u tha pikërisht për Kosovën. Më shumë se një parandjenjë e keqe, ka qenë një paralajmërim, fatkeqësisht, i saktë. Kadare në librin: Mbi Krimin në… Read More ›

STINË E MËRZITSHME NË OLYMP

SHKËMB NË KAUKAZ PROMETHEU I MBËRTHYER NË TË PROMETHEU (Pärmendet nga dremitja.) C’éshtë? Ku jam? Prapë i njëjti shkëmb. E njëjta ditë. I njëjti qiell. (Psherëtin thellë.) Ç’trishtim! (Koka i varet prapë, aq sa e lejon fasha e hekurt.) As… Read More ›

Kënga e Kalcunjave

  „Ftesë në Studio”: Hartë piratësh në kërkim të thesarit, ku autori shënjon gjithë paraardhësit e vet letrarë , të cilët janë edhe gjuhë, edhe  vend,  edhe kohë.   …Kur në letra të ndryshme (anketa, kërkesë për vizë etj.) shënoj… Read More ›