Author Archives

 • Botimi në USA & Angli

   Në SHBA dhe Britani botohet romani i Kadaresë “Muzgu i perëndive të stepës” “ The National”: Po të kishte drejtësi, Kadareja duhet ta kishte marrë me kohë Nobelin Nga Malcolm Forbes, “The National”, 30 korrik 2014 Në këto kohëra të vështira… Read More ›

 • Projekt i Zi

  Tema brilante këto me  ç’do gjë rreth  I. Kadaresë. Ai sapo ka botuar librin “Mjegullat e Tiranës “. Librit i është bashkangjitur një intervistë, e cila shkaktoi një keqkuptim, apo kritike të tipit , jo s’është e vërtetë , ti… Read More ›

 • Gjeneral ,si e keni njohur Ismail Kadarene ?

   Duhet të them se e konsideroj veten njeri me fat. Në fakt, secili ka fatin e vet, por varet se sa arrin ta njohësh e ta perceptosh fatin që të vjen. Kam njohur shumë njerëz, të rëndësishëm e të parëndësishëm…. Read More ›

 • Kohë e skalitur thellë

  Plot 24 vjet më parë një kontigjent shqiptarësh , me guxim të paparë ndonjëherë deri në atë kohë, hynë në ambasada të huaja në Tiranë . Ngjarja ishte shumë e bujshme, patjetër , ëndërr syçelët, sidomos për ne që e… Read More ›

 • Misionari ynë për në Europë

  Muaji qershor është i mbushur plot ngjarje për hapësirën shqiptare . Shqiptarët duan, ose, synojnë fort Europën. Kosova bëri zgjedhje të reja parlamentare dhe më e hareshmja është festimi i lirisë ,15 vjetorin  e çlirimit të saj nga barbaria sërbe…. Read More ›

 • Die Piramide/Romani Piramida

    Der Bau der Cheops-Pyramide ist für Ismail Kadaré ein Sinnbild für aktuellere Verschwendung.Sei es das gigantische Bunkersystem in seinem Heimatland Albanien oder die kapitalistische Wirtschaft an sich. Ein grandioser Erzähler und Spezialist für bizarre Machtverhältnisse. Hauptfigur und Zentrum des… Read More ›

 • Interviste e Kadarese, viti 2007

  Në këtë intervistë shkrimtari Ismail Kadare flet për situatën në të cilën po kalojnë shqiptarët, për problemet që po kalon Shqipëria në luftën kundër korrupsionit dhe thellimit të reformave, për pavarësinë e Kosovës dhe grindjet ndërshqiptare. Sapo jeni kthyer nga… Read More ›