Pse sulmohet Ismail Kadare?

Nga Spartak Ngjela Sot në Shqipëri po sulmohet gjithçka perëndimore në historinë tonë: po flitet kundër Gjergj Kastriotit si Hero Kombëtar, kundër Rilindjes Kombëtare, kundër Vaso Pashës, kundër Fan Nolit, kundër Ismail Qemalit dhe tani së fundi, edhe kundër Ismail

Postuar te Lexo Ismail Kadare !

Lexim Libri në Gjermanisht

Lexim libri me shoqërim Saksofoni Aktorja e teatrit dhe e filmit gjerman, Hella-Birgit Mascus, do të lexojë të mërkurrën, 7.shkurt. 2018, ora 19 , në Shtëpinë letrare Herne Ruhr, Bebelstraße 18, pjesë nga romani i Ismail Kadaresë “Karvani i Ferexheve”.

Postuar te Lexo Ismail Kadare !

…Me Vargjet Brilante

    Me vargjet brilante ndodhin shpesh gjëra të habitshme. Një pasdreke, duke folur me miqtë, m’u kujtuan, ndër të tjera, dy vargje të Homerit, që duhej të ishin diku nga fundi i “Iliadés”. Ishte përshkrimi i zvarritjes prej Akilit

Postuar te Lexo Ismail Kadare !

Dy Jetët e Shkrimtarit Kadare

“JETA E DY JETËVE” Kur isha katërmbëdhjetë-pesëmbëdhjetë vjeç, më dukej mosha mbi njëzet vjeç tepër e mërzitshme. Vetë fjala “njëzet” më ngjante se ishte ngjizur me mërzi dhe fillim pleqërie. Kur isha njëzet e dy-njëzet e katër vjeç, ndonëse shqyhesha

Postuar te Lexo Ismail Kadare !

MËNGJESET NË KAFE ROSTAND

      KADARE: Më ishte krijuar përshtypja se Patrick Modiano*, një nga kopshtsat e Luksenburgut, (fjalën “kopshts” e kisha krijuar, me sa dukej, për rastin e tij), nuk e kapërcente asnjëherë hyrjen për të dalë në trotuarin përballë. Banonte në

Postuar te Lexo Ismail Kadare !

ÇMIMI “NONINO” 2018

Shkrimtari i i shquar shqiptar, Ismail Kadare është përshëndetur me  suksesin e radhës duke fituar çmimin “Nonino 2018” në Itali. Ky çmim i rëndësishëm u shpall në Udine të Italisë për dy personalitete të kohës bashkëkohorë, për shkrimtarin Kadare dhe

Postuar te Lexo Ismail Kadare !

Uniteti kombëtar

Intervistë me gazetën “Sheshi” të Kosovës , 18 korrik 1998 ►Gazeta Sheshi: A i duhet Shqipërisë sot një mit rishtar i Skënderbeut (për unitet kombëtar) apo asaj i mjafton një kushtetutë moderne, siç thoshte z. Fatos Lubonja kohë më parë?

Postuar te Lexo Ismail Kadare !
Kadare lexon shqip për publikun gjerman.
Më të rejat
Fotografi